Aktivnosti v okolici

Radovljica z bližnjo okolico obiskovalcu nudi bogato paleto dejavnosti za preživljanje aktivnega oddiha.

Gorska veriga Karavank, ki je sicer razpotegnjena od Trbiža do Slovenj Gradca, ima najlepše in najvišje vrhove prav na tem območju. Iz apartmaja je lep razgled na najvišji vrh Karavank Stol (2236m n.m.) in Begunjščico. izhodišča planinskih poti so oddaljena le nekaj kilometrov.

Reki Sava Bohinjka in Sava Dolinka, ki se združita v neposredni bližini Radovljice vsaka posebej obiskovalcu nudita svojevrstne čare. Bohinjka je posebej zanimiva za ribiče, predvsem za muharjenje. Po obeh rekah je organiziran rafting.

Radovljica je znana tudi kot mesto plavalcev in z olimpijskim bazenom tudi v zimskih mesecih nudi možnost plavanja. Kljub temu je v poletnih mesecih Blejsko jezero prva izbira za plavanje in sončenje za domače in tuje turiste,

Golf igrišče Bled je oddaljeno 6 kilometrov in s svojo atraktivno lego in kuliso hribov v ozadju ponuja idealne možnosti za sprostitev ob igri golfa. V bližini golf igrišča se nahaja hipodrom Šobec, kjer bodo našli sprostitev vsi ljubitelji konj in jahanja.

Še bliže je športno letališče Lesce, ki je od apartmaja oddaljeno le 3 kilometre, Obiskovalec si z aviotaxijem lahko ogleda lepote Gorenjske iz ptičje perspektive, ali pa si s terase letališke restavracije ogleda skoke padalcev.

Na južni strani Radovljice je vzpenja z gozdovi poraščena planota Jelovica, ki je prepredena z makadamskimi potmi in je aktualna za gorsko kolesarjenje ali tek v samoti. Idile ne zmotijo niti obiskovalci planinskih koč na posameznih planinah po Jelovici, od katerih so nekatere hitro in lahko dostopne – Talež, Goška ravan, Vodiška planina.

Pozimi so okoli Radovljice urejene tekaške proge po ravnini, za zahtevnejše smučarske tekače so primernejše proge na 20 kilometrov oddaljeni Pokljuki. Zimsko ponudbo dopolnjujeta smučišči v Kranjski gori (40 km), visokogorsko smučišče na Voglu (36 km) in Krvavcu (37 km).

Možnosti aktivnega preživljanja prostega časa so pestre, tako poleti, kot pozimi.

Tekaške progeTuristični avtobus Hop-On, Hop-Off Radol'ca, Bled, Bohinj/Pokljuka, TNP

Najlažji način, da odkrijete zanimivosti in kotičke podeželja v družbi lokalnega prebivalstva.

Hop-On Hop-Off Radol'ca

Več na: http://www.radolca.si/hop-on-hop-off-radolca/